Elkészítése
Fél kiló rizst készre főztem, és fél kiló csicseriborsót megfőztem, amit előző este beáztattam, mint a babot. Amikor megfőtt, lecsurgattam, majd serpenyőben üvegesre pirítottam. Miután kihűlt, kávédarálón ledaráltam.
Mikor kihűltek a főtt hozzávalók, elkezdtem a fűszerezést, kóstolgatást, majd ismét fűszerezést és kóstolgatást. A fűszerezés elvileg ugyanúgy történt, mint a húsos tölteléknél. Annyi különbség van a szokásos töltött káposztához képest, hogy most édes káposztába töltöttem. A káposztalevelek, amelyek túl kicsik voltak a töltéshez, aprókáposztaként kerültek az ételbe, fél kiló savanyú káposztával együtt.
Cserépedénybe bepakoltam a töltött káposztákat, majd másfél óra múlva szépen kivéve a sütőből, tálaltam. A sütőt nagyon kis lángra állítottam, hogy az étel emberi fogyasztásra alkalmas maradjon.
Ennyi az egész. Jó étvágyat!
