Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 ek olaj 2 nagy fej hagyma 5 gerezd fokhagyma 3 különböző színű kaliforniai paprika 2 sárgarépa 1 szál gyökér 1 ujjnyi friss gyömbér 1 kisebb cukkini 1 csilipaprika 1 tk őrölt gyömbér 1 tk őrölt koriander só bors ízlés szerint 1 doboz csicseriborsó konzerv 20 dkg fekete olívabogyó 2 doboz paradicsom konzerv 25 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 csilipaprika
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt koriander
  • bors ízlés szerint
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 2 doboz paradicsom konzerv
  • 25 dkg kuszkusz
  • 4 dl zöldség-, vagy húslé


Elkészítése:

A hagymákat az olajon sóval megfonnyasztjuk, de csak közepesen puhára, majd hozzádobjuk a répát és a gyökeret, amit fél centi vastagokra, vagy még vastagabbra szeleteltünk. Pár percig fedő alatt dinszteljük, s ha kezd puhulni, beletesszük a három paprikát, amit kis kockákra szeltünk, a gyömbért, vékony szeletekben, a csilit, melynek a magját kiszedtük. 2-3 perc után a cukkinit is hozzátesszük, amit szintén apró kockákra vágtunk.

Ezután jöhetnek a fűszerek, majd a paradicsom. Ezzel kb. tíz percig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót és az olajbogyót, s két perc után tálalható.

A kuszkuszt egy tálba öntjük, s a felforralt zöldséglevet, vagy húslevet ráöntjük. Lefedjük, és pár perc múlva kész.

A ragut a kuszkuszra öntjük.

[box style=”info”]A zöldségeket mindenki kedvére váltogathatja, ha valaki szereti, padlizsánt is tehet bele, de azt pl. előbb kockára vágva meg kell sütni olajban. Kitűnő egytálétel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is