Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A burgonyákat alaposan megmossuk, sós vízben héjában főzzük meg, amíg megpuhulnak (körülbelül 20-30 perc). Ezután hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A zöldborsót tisztítsuk meg, majd pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg éppen csak megpuhul (kb. 5-7 perc). A sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra, és pároljuk meg enyhén sós vízben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, sós vízben héjában főzzük meg, amíg megpuhulnak (körülbelül 20-30 perc). Ezután hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra.

A zöldborsót tisztítsuk meg, majd pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg éppen csak megpuhul (kb. 5-7 perc).

A sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra, és pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg enyhén puhára nem fő (kb. 8-10 perc).

A darált húst sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon süssük meg, amíg aranybarna nem lesz.

Készítsük el a fehérmártást 3 dkg liszt, 3 dkg vaj és 2 dl tej felhasználásával. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, folyamatosan kevergetve, amíg sima és sűrű mártást nem kapunk.

Egy tűzálló tálba a hozzávalókat soronként rakjuk össze, keverjünk a fehérmártásba 2 tojást, és öntsük rá. Addig süssük,a míg a teteje megpirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is