A burgonyákat alaposan megmossuk, sós vízben héjában főzzük meg, amíg megpuhulnak (körülbelül 20-30 perc). Ezután hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra.
A zöldborsót tisztítsuk meg, majd pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg éppen csak megpuhul (kb. 5-7 perc).
A sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra, és pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg enyhén puhára nem fő (kb. 8-10 perc).
A darált húst sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon süssük meg, amíg aranybarna nem lesz.
Készítsük el a fehérmártást 3 dkg liszt, 3 dkg vaj és 2 dl tej felhasználásával. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, folyamatosan kevergetve, amíg sima és sűrű mártást nem kapunk.
Egy tűzálló tálba a hozzávalókat soronként rakjuk össze, keverjünk a fehérmártásba 2 tojást, és öntsük rá. Addig süssük,a míg a teteje megpirul.