Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegyes egytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg burgonya
  • 50 dkg zöldborsó
  • 25 dkg sárgarépa
  • 0,5 kg darált hús
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, sós vízben héjában főzzük meg, amíg megpuhulnak (körülbelül 20-30 perc). Ezután hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra.

A zöldborsót tisztítsuk meg, majd pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg éppen csak megpuhul (kb. 5-7 perc).

A sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra, és pároljuk meg enyhén sós vízben vagy gőzben, amíg enyhén puhára nem fő (kb. 8-10 perc).

A darált húst sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon süssük meg, amíg aranybarna nem lesz.

Készítsük el a fehérmártást 3 dkg liszt, 3 dkg vaj és 2 dl tej felhasználásával. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, folyamatosan kevergetve, amíg sima és sűrű mártást nem kapunk.

Egy tűzálló tálba a hozzávalókat soronként rakjuk össze, keverjünk a fehérmártásba 2 tojást, és öntsük rá. Addig süssük,a míg a teteje megpirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/vegyes-egytal/