Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A virslit felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Az újhagymát illetve a vöröshagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a virslit és a zúzott fokhagymát.
Körülbelül 5 percig pirítjuk alacsony lángon, majd a kockázott paradicsomot is beletesszük. Kevés gulyáskrémet adunk hozzá, meghintjük fűszerpaprikával, sóval és borssal. Alaposan elkeverjük és felöntöm 1,5 dl vízzel, majd fedő alatt, alacsony lángon kb 15 percig főzzük.
Az étkezési keményítőt a maradék hideg vízzel elkeverjük. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett az ételhez adjuk és besűrítjük vele.
Felforrás után el is készült a virslipörkölt.
Én most édesburgonya pürével tálaltam.


