Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslipörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab baromfivirsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • 1 teáskanál gulyáskrém (elhagyható)
  • 1 evőkanál olaj
  • 2,5 dl víz (ha nem szeretnénk bő szaftot, akkor elhagyható)
  • 1 dl hideg víz (ha nem használtuk a 1,5 dl vizet, akkor ez a lépés nem szükséges)
  • 1 teáskanál étkezési keményítő vagy liszt

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A virslit felkarikázzuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Az újhagymát illetve a vöröshagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a virslit és a zúzott fokhagymát.

Körülbelül 5 percig pirítjuk alacsony lángon, majd a kockázott paradicsomot is beletesszük. Kevés gulyáskrémet adunk hozzá, meghintjük fűszerpaprikával, sóval és borssal. Alaposan elkeverjük és felöntöm 1,5 dl vízzel, majd fedő alatt, alacsony lángon kb 15 percig főzzük.

Az étkezési keményítőt a maradék hideg vízzel elkeverjük. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett az ételhez adjuk és besűrítjük vele.

Felforrás után el is készült a virslipörkölt.

Én most édesburgonya pürével tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/virsliporkolt-2/