Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis borsópörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db virsli (aki nem szereti a virslit, tegyen bele főzőkolbászt)
  • 4 db burgonya
  • 1 db hagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 bögre borsó (lehet fagyasztott is)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
Virslis borsópörkölt kép

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, majd pici olajon lepirítjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát, és felöntjük egy kevés vízzel. Beletesszük a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát és a borsót, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a pohár tejfölt, és megvárjuk, amíg felforr. Ekkor beletesszük a karikára vágott virslit, és már csak 1-2 percig főzzük.

Gyors, egyszerű és olcsó egytálétel. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/virslis-borsoporkolt/