Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis hentestokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 pár virsli
  • 1 vöröshagyma
  • só
  • 1 tk ételízesítő
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • 2 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2 ek olaj
  • 6-8 csemegeuborka


Elkészítése:

A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom.

Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/virslis-hentestokany/