Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis-lecsós tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg tarhonya
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 kg virsli
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A tarhonyát olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és hagyjuk, hogy megpuhuljon.

Amíg a tarhonya készül, a hagymát szeletekre vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Rányomjuk a fokhagymát, megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval és borssal ízesítjük, lecsó jellegű fűszerezéssel.

Amikor a paprika már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és csak addig főzzük, hogy a virsli még ne essen szét. Tarhonyával tálalva a legfinomabb!

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/virslis-lecsos-tarhonya/