Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csésze tarhonya (2,5 dl) 2 ek olaj 2 csésze víz 1 csapott kk só 0,5 leveskocka 4 szál virsli (füstölttel finomabb) 3-4 ek olaj Elkészítése: A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!) Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
  • 2 ek olaj
  • 2 csésze víz
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 leveskocka
  • 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
  • 3-4 ek olaj


Elkészítése:

A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)

Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.

Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.

A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.

[box style=”info”]Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is