Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 5 tojás
- 2 közepes hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 lecsópaprika
- 5 paradicsom
- 1 kanál olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt bors
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- néhány szál friss kakukkfű
Elkészítése:
A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.
Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.
Közben lazán felverjük a tojásokat és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával és frissen borsot őrlünk rá.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.