Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 vörösbab konzerv 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál fűszerpaprika 3 evőkanál olaj só, őrölt bors ízlés szerint 2 dl kukoricadara 4 szál zöldhagyma szárastól 1 evőkanál olaj 2 mokkáskanál só Elkészítése: 5 dl vizet felforralunk, sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a kukoricadarát, a feldarabolt hagymát és az olajat, majd sűrűsödésig főzzük. Ekkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 vörösbab konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 dl kukoricadara
  • 4 szál zöldhagyma szárastól
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál só


Elkészítése:

5 dl vizet felforralunk, sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a kukoricadarát, a feldarabolt hagymát és az olajat, majd sűrűsödésig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és kihűtjük.

A megtisztított és feldarabolt hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt vagy zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, beleöntjük a babot a levével együtt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Addig főzzük a pörköltet, amíg a levét elfövi.

A kész pörköltet a polentával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is