Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösbab pörkölt polentával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 vörösbab konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 dl kukoricadara
  • 4 szál zöldhagyma szárastól
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál só


Elkészítése:

5 dl vizet felforralunk, sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a kukoricadarát, a feldarabolt hagymát és az olajat, majd sűrűsödésig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és kihűtjük.

A megtisztított és feldarabolt hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt vagy zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, beleöntjük a babot a levével együtt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Addig főzzük a pörköltet, amíg a levét elfövi.

A kész pörköltet a polentával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/vorosbab-porkolt-polentaval/