Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rizottó

Vöröskáposztás rizottó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével. Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük. Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.11.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.

Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.

Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.

Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.

Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is