Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vöröskáposztás rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej lilakáposzta 3/4-ed része
  • 5 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint lehet több is)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 20 dkg arborio rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • őrölt kömény ízlés szerint

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.

Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.

Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.

Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.

Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/voroskaposztas-rizotto/