Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vöröslencse dahl recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vöröslencse
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér (akkora darab, mint amekkora a fokhagyma)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál tört vagy őrölt koriander
  • 1,5 teáskanál garam masala
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 szál sárgarépa
  • kevés olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A lencsét beáztatjuk vízbe.

A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés olajat vagy másmilyen zsiradékot melegítünk, majd elkezdjük pirítani rajta a hagymát. Közben a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, majd a lilahagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább gyakori kevergetés mellett.

Közben kimérjük a fűszereket és a hagymás alaphoz adjuk kevés sóval együtt és így is pirítjuk kb 5 percig. Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét, paradicsomot és a kókusztejet, valamint felöntjük egy konzreves doboznyi vízzel.

A répákat meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk az ételhez. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor adunk még hozzá sót és borsot, majd elkeverjük.

Lefedjük és hagyjuk főni. Közben többször megkeverjük. Ha szükséges, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá.

Fokhagymás pirítóssal vagy naan kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/voroslencse-dahl/