Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 20 dkg virsli
- 20 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 közepes csemegeuborka
- 15 dkg kolbász
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 2 közepes sárgarépa
- 1,5 dl tejföl
- 1 csapott ek finomliszt
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 ek mustár
- 1 tk fűszerpaprika
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.
Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és a gombát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a virslit az uborkát és a mustárt.
A zöldségeket sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük.

