Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbab lerakva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítése

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és leöntjük a tejföl meg a tojássárgája keverékével, amelyet sóval meg szerecsendióval ízesítettünk.

Tetejére szórjuk a vajdarabkákat, és a sütőben megsütjük. Ugyanígy készül a konzervbabból, ilyenkor a zöldbabot szintén leszűrve tesszük a kivajazott tálra, és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a friss zöldbabbal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbab-lerakva/