Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos-burgonyás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 70 dkg zöldbab
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A húst kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd három evőkanál napraforgó olajon megdinszteljük. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott húst. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a zöldbabot és a burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, majd a húshoz adjuk, és együtt főzzük tovább.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és 5-6 evőkanál leveslével, majd ráöntjük a babos húsra. Tovább főzzük 4-5 percig, hogy összeérjenek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbabos-burgonyas-hus/