Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tegyük fel a krumplit héjában főni. A zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük. Addig elkészítjük a húst. Ehhez a hagymát aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, ebben pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá pirospaprikát és tegyük bele a húst. Készítsünk belőle pörköltet. A besamelhez hevítsük fel a vajat, sózzuk meg és adjuk hozzá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.09.

Hozzávalók

Besamelhez

Elkészítése

Tegyük fel a krumplit héjában főni. A zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük.

Addig elkészítjük a húst. Ehhez a hagymát aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, ebben pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá pirospaprikát és tegyük bele a húst. Készítsünk belőle pörköltet.

A besamelhez hevítsük fel a vajat, sózzuk meg és adjuk hozzá a lisztet. Ezután annyi hideg tejet öntsünk hozzá, amennyit felvesz. Sűrű mártást kell kapnunk.

A kihűlt burgonyát karikázzuk fel.

Rétegezzük a hozzávalókat. Egy jénai tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Ezután jönnek a burgonya szeletek, tetejére a darált húsos mártás, bab és végül a besamel. Újra burgonya, hús, bab és besamel. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal. A tetejére tegyünk kikevert tejfölt vagy tejölt, amit egy kis tejszínnel lazítunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órán át sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is