Elkészítése
Tegyük fel a krumplit héjában főni. A zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük.
Addig elkészítjük a húst. Ehhez a hagymát aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, ebben pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá pirospaprikát és tegyük bele a húst. Készítsünk belőle pörköltet.
A besamelhez hevítsük fel a vajat, sózzuk meg és adjuk hozzá a lisztet. Ezután annyi hideg tejet öntsünk hozzá, amennyit felvesz. Sűrű mártást kell kapnunk.
A kihűlt burgonyát karikázzuk fel.
Rétegezzük a hozzávalókat. Egy jénai tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Ezután jönnek a burgonya szeletek, tetejére a darált húsos mártás, bab és végül a besamel. Újra burgonya, hús, bab és besamel. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal. A tetejére tegyünk kikevert tejfölt vagy tejölt, amit egy kis tejszínnel lazítunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órán át sütjük.










