Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos-darált húsos rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg fagyasztott zöldbab
  • 0,5 kg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 250 ml tejföl
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Besamelhez

  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 150 ml tej

Elkészítése

Tegyük fel a krumplit héjában főni. A zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük.

Addig elkészítjük a húst. Ehhez a hagymát aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, ebben pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá pirospaprikát és tegyük bele a húst. Készítsünk belőle pörköltet.

A besamelhez hevítsük fel a vajat, sózzuk meg és adjuk hozzá a lisztet. Ezután annyi hideg tejet öntsünk hozzá, amennyit felvesz. Sűrű mártást kell kapnunk.

A kihűlt burgonyát karikázzuk fel.

Rétegezzük a hozzávalókat. Egy jénai tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Ezután jönnek a burgonya szeletek, tetejére a darált húsos mártás, bab és végül a besamel. Újra burgonya, hús, bab és besamel. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal. A tetejére tegyünk kikevert tejfölt vagy tejölt, amit egy kis tejszínnel lazítunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órán át sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbabos-daralt-husos-rakott-krumpli/