Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos húsos fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 fej hagyma
  • 5 szelet kenyér, vagy zsemle
  • 0,5 kg darált lapocka
  • 0,5 kg zöldbab
  • só
  • bors
  • őrölt paprika
  • ételízesítő
  • 4-5 ek liszt
  • sütéshez olaj


Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.

Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.

Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.

Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.

[box style=”info”]Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.

Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.

Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbabos-husos-fasirt/