Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 kg lecsó paprika
  • 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
  • 4 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
  • 3 kg zöldbab, fagyasztott
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg zsír
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
  • só


Elkészítése:

A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt, és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.

Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom, és félpuhára pirítom.

Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.

Aki szereti, füstölt kolbászt is karikázhat bele. Friss kenyérrel tálalom.

[box style=”info”]Ezt a mennyiséget (60 adag) egy lecsófőző versenyen bográcsban készítettem. Az arányokat megtartva kevesebb mennyiség is készíthető. A versenyen juhtúrós sztrapacskával tálaltam, aminek a receptje itt található: http://localhost/receptneked.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska-4/[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbabos-lecso/