Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paprika
- 50 dkg zöldbab
- 30 dkg kolbász
- só ízlés szerint
- 1 l víz
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a megpucolt, felkockázott burgonyát, és felöntjük vízzel.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor félig megfőtt a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, apróra vágott zöldbabot, és készre főzzük.

