Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 krumpli
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 chili
  • 2 paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ek liszt


Elkészítése:

A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a zöldségeket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.

A szalonnát kisütjük, a zsírján a hagymákat megpirítjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd a zöldségeket is rátesszük. Rövid idő után feleresztjük vízzel, és fűszerezzük.

Amikor már minden csaknem puha, szórunk rá lisztet. Összekeverjük, összeforraljuk, s lehet tálalni.

[box style=”info”]Szeretem az egytál ételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ráadásul sok finom zöldséget és vitamint tartalmaz.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldbabos-zoldseges-egytal-szalonnaval-marhahussal/