Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 krumpli
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 chili
- 2 paradicsom
- 0,5 csokor petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a zöldségeket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
A szalonnát kisütjük, a zsírján a hagymákat megpirítjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd a zöldségeket is rátesszük. Rövid idő után feleresztjük vízzel, és fűszerezzük.
Amikor már minden csaknem puha, szórunk rá lisztet. Összekeverjük, összeforraljuk, s lehet tálalni.
[box style=”info”]Szeretem az egytál ételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ráadásul sok finom zöldséget és vitamint tartalmaz.[/box]