Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- kevés majoránna, és petrezselyem zöld
- 2 dl leves alaplé
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. A zsír és olaj keverékében megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a leves alaplével és megfűszerezzük. Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó és az aprított petrezselyemzöld is.
Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik.


