Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós gombás hús egriesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg pulykacomb filé (de lehet bármi, amiben nincs csont)
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 30 dkg margarin
  • só

Elkészítése

A kockára vágott húst margarinban megpároljuk. A megpucolt és apróra vágott gombát, valamint a borsót is külön pároljuk meg. Amikor minden hozzávaló elkészült, egy jénai edény aljára először a húst tesszük, majd ráhalmozzuk a gombát és a borsót. A rétegekre reszelt sajtot szórunk, végül pedig főzőtejszínnel meglocsoljuk.

Sütés

Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. A végén a tetőt levesszük, és a tetejét aranybarnára sütjük.

Tálalás

Krumplipürével tálaljuk. Nagyon laktató, kiadós étel, amely ünnepi alkalmakra is kiváló választás.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-gombas-hus-egriesen/