Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Mindent bele egytálételek

Zöldborsós, juhtúrós felfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldborsós, juhtúrós felfújt egy könnyű és ízletes fogás, amely kiváló köretként vagy önálló vacsoraként is megállja a helyét. A zöldborsó frissessége, a túró karakteres íze és a fűszerek harmonikus kombinációja egy igazán különleges ételt eredményez. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis tartalmas és laktató.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A zöldborsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd tejjel, tejszínnel, tejföllel vagy vízzel annyira hígítjuk, hogy a masszában ne maradjon száraz liszt. Kb. 2 evőkanál főzőtejszínt és kevés vizet használhatunk a megfelelő állaghoz.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. A kész keveréket kivajazott sütőtálba öntjük. A tetejét megszórjuk kevés túróval vagy reszelt sajttal, leöntjük paradicsompasztával, és megszórjuk fűszerkeverékkel.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A felfújtat gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával vagy baconnel is. Ha pikánsabb ízeket szeretnénk, adhatunk hozzá kevés chiliport vagy fokhagymát a masszához.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is