Elkészítése
Elkészítés
A zöldborsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd tejjel, tejszínnel, tejföllel vagy vízzel annyira hígítjuk, hogy a masszában ne maradjon száraz liszt. Kb. 2 evőkanál főzőtejszínt és kevés vizet használhatunk a megfelelő állaghoz.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. A kész keveréket kivajazott sütőtálba öntjük. A tetejét megszórjuk kevés túróval vagy reszelt sajttal, leöntjük paradicsompasztával, és megszórjuk fűszerkeverékkel.
Előmelegített sütőben, magas hőfokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A felfújtat gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával vagy baconnel is. Ha pikánsabb ízeket szeretnénk, adhatunk hozzá kevés chiliport vagy fokhagymát a masszához.
