Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós, juhtúrós felfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 230 g zöldborsó
  • 200 g teljes kiörlésű liszt
  • 1 nagy marék túró
  • só
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • paradicsompaszta
  • kb 2 evőkanál főzőtejszín

Elkészítése

Elkészítés

A zöldborsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd tejjel, tejszínnel, tejföllel vagy vízzel annyira hígítjuk, hogy a masszában ne maradjon száraz liszt. Kb. 2 evőkanál főzőtejszínt és kevés vizet használhatunk a megfelelő állaghoz.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. A kész keveréket kivajazott sütőtálba öntjük. A tetejét megszórjuk kevés túróval vagy reszelt sajttal, leöntjük paradicsompasztával, és megszórjuk fűszerkeverékkel.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A felfújtat gazdagíthatjuk apróra vágott sonkával vagy baconnel is. Ha pikánsabb ízeket szeretnénk, adhatunk hozzá kevés chiliport vagy fokhagymát a masszához.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-juhturos-felfujt/