Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg zöldborsó
- 5 főtt tojás
- 4 tojás
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- 30 dkg kolbász
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 5 tojást megfőzünk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
Egy tálba felverünk 4 tojást, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót és a karikára szeletelt főtt tojásokat.
Olajjal kikent, közepes tepsi alját kirakjuk egy sor burgonyával, rákarikázzuk a kolbászt. Leöntjük a masszával, ízlés szerint fűszerezzük, befedjük a maradék burgonyával, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.