Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós sertésszűz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
  • majoránna


Elkészítése:

A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.

Krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-sertesszuz/