Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós, sonkás krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl húsleves
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd liszttel berántjuk.

Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, majd sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplit vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sonkás-borsós mártással leöntjük. Megszórjuk a sajttal és ropogósra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-sonkas-krumpli/