A gnocchit 3-4 percig főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, majd tartsuk melegen.
A császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a szalonnát és a hagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és pár percig együtt pirítjuk.
Eközben a spárgát megtisztítjuk, a fás részeket levágjuk. Forró, enyhén cukros-sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és kisebb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben összekeverjük a megfőtt gnocchit, a megpirított szalonnát és hagymát, valamint a spárgát. Fűszerezzük sóval és borssal, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk.
Amikor minden jól átmelegedett, tálalhatunk.