Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós-spárgás gnocchi tejszínnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 maréknyi fagyasztott zöldborsó
  • 10 dkg császárszalonna
  • 5 szál spárga
  • 1 csomag félkész gnocchi
  • 250 ml főzőtejszín
  • só
  • bors
  • 1 szál újhagyma

Elkészítése

A gnocchit 3-4 percig főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, majd tartsuk melegen.

A császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a szalonnát és a hagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és pár percig együtt pirítjuk.

Eközben a spárgát megtisztítjuk, a fás részeket levágjuk. Forró, enyhén cukros-sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és kisebb darabokra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben összekeverjük a megfőtt gnocchit, a megpirított szalonnát és hagymát, valamint a spárgát. Fűszerezzük sóval és borssal, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk.

Amikor minden jól átmelegedett, tálalhatunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-spargas-gnocchi-tejszinnel/