Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg zöldborsó
  • 30 dkg sovány sertéshús (vagy borjúhús)
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • só

Elkészítése

Az olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát és a kockákra vágott húst beletesszük, majd egy kevés ízzel puhára pároljuk.

Amikor már majdnem puha, a megtisztított, karikákra vágott répát meg a megtisztított zöldborsót belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk.

Végül a liszttel behabarjuk, a zöldpetrezselyemmel meghintjük, és még egyszer felforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldborsos-tokany/