Elkészítése
A csirkecomb filét nagyobb falatokra vágjuk. A pácot a szójaszószból, őrölt borsból, citromléből, zúzott fokhagymából és kevés cukorból kikeverjük, majd beleforgatjuk a húst. Letakarva, hűtőben legalább egy órán át állni hagyjuk.
Egy wokban olajat hevítünk, és a nagyobb kockákra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a pácolt húst a levével együtt, ételízesítővel, curryvel és még egy kevés borssal ízesítjük. Időnként átkeverve készre sütjük. A megpirult húst tálba kiszedjük.
A wokba tesszük a darabolt sárgarépát és a brokkolirózsákat, megszórjuk ételízesítővel, majd alufóliával lefedve a saját gőzében pároljuk. Amikor a répa roppanós-puhára főtt, hozzáadjuk a negyedelt gombát is. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjon kissé ropogós.
Levesszük a fóliát, és a maradék nedvességet elsütjük. Ezután hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a félretett húst is. Végül apróra vágott petrezselyemmel (vagy metélőhagymával) megszórjuk, és frissen tálaljuk.
Tipp
Köretként jázminrizs vagy párolt bulgur is jól illik hozzá. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés chilit vagy gyömbért is.
