Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges combfalatok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

  • 50

1

  • dkg

2

  • csirkecomb filé

3

4

  • 40

5

  • dkg

6

  • brokkoli

7

8

  • 3

9

  • szál

10

  • sárgarépa

11

12

  • 1

13

  • fej

14

  • vöröshagyma

15

16

  • 1

17

  • doboz

18

  • kukorica konzerv

19

20

  • 1

21

  • teáskanál

22

  • curry

23

24

  • 3-4

25

  • evőkanál

26

  • szójaszósz

27

28

  • 2

29

  • gerezd

30

  • fokhagyma

31

32

33

34

  • bors

35

36

37

38

  • ételízesítő

39

40

  • 2-3

41

  • fej

42

  • gomba

43

44

  • 2

45

  • evőkanál

46

  • citromlé

47

48

  • 1

49

  • evőkanál

50

  • petrezselyemzöld

51

Elkészítése

A csirkecomb filét nagyobb falatokra vágjuk. A pácot a szójaszószból, őrölt borsból, citromléből, zúzott fokhagymából és kevés cukorból kikeverjük, majd beleforgatjuk a húst. Letakarva, hűtőben legalább egy órán át állni hagyjuk.

Egy wokban olajat hevítünk, és a nagyobb kockákra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a pácolt húst a levével együtt, ételízesítővel, curryvel és még egy kevés borssal ízesítjük. Időnként átkeverve készre sütjük. A megpirult húst tálba kiszedjük.

A wokba tesszük a darabolt sárgarépát és a brokkolirózsákat, megszórjuk ételízesítővel, majd alufóliával lefedve a saját gőzében pároljuk. Amikor a répa roppanós-puhára főtt, hozzáadjuk a negyedelt gombát is. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjon kissé ropogós.

Levesszük a fóliát, és a maradék nedvességet elsütjük. Ezután hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a félretett húst is. Végül apróra vágott petrezselyemmel (vagy metélőhagymával) megszórjuk, és frissen tálaljuk.

Tipp

Köretként jázminrizs vagy párolt bulgur is jól illik hozzá. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés chilit vagy gyömbért is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldseges-combfalatok/