Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd ráöntöttem az átmosott, lecsepegtetett gombát és a vegyes zöldséget. Mikor már kiolvadt a zöldség, a borral felöntöttem a keveréket, és addig kevergettem, míg a bor el nem párolgott. Ekkor fűszereztem a zöldségeket, beleszórtam a rizst, átkevertem a rizottót, és a húsléből folyamatosan mertem rá, míg a rizs meg nem főtt. Mindig csak annyit öntöttem rá, hogy épp ellepje a víz a rizottót, majd mikor azt az adagot felszívta, ismét öntöttem rá. Akkor kész, ha a rizs megfőtt, és nem száraz az egész – az eredeti rizottó nem olyan, amit manapság adnak külön főzött rizzsel, száraz valamiként.
Tálaláskor reszeljünk rá sajtot, és gyorsan tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Sztori
Ezt akkor készítem, ha nincs kedvem “bonyolult” ételt főzni, csak mindent összeszórni, kevergetni, és enni.
4o


