Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges-gombás rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 konzerv gomba
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 2 marék rizottó rizs (gömbölyű)
  • 1 db húsleveskocka ( feloldva 1 liter forrásban lévő vízben)
  • fokhagymapor
  • kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • sajt (tálaláshoz)
  • só
  • bors
Zöldséges-gombás rizottó

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd ráöntöttem az átmosott, lecsepegtetett gombát és a vegyes zöldséget. Mikor már kiolvadt a zöldség, a borral felöntöttem a keveréket, és addig kevergettem, míg a bor el nem párolgott. Ekkor fűszereztem a zöldségeket, beleszórtam a rizst, átkevertem a rizottót, és a húsléből folyamatosan mertem rá, míg a rizs meg nem főtt. Mindig csak annyit öntöttem rá, hogy épp ellepje a víz a rizottót, majd mikor azt az adagot felszívta, ismét öntöttem rá. Akkor kész, ha a rizs megfőtt, és nem száraz az egész – az eredeti rizottó nem olyan, amit manapság adnak külön főzött rizzsel, száraz valamiként.

Tálaláskor reszeljünk rá sajtot, és gyorsan tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Sztori

Ezt akkor készítem, ha nincs kedvem “bonyolult” ételt főzni, csak mindent összeszórni, kevergetni, és enni.

4o

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldseges-gombas-rizotto/