Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg nyúl hús (lehet csirkéből is)
- 1 nagy répa
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tv paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- liszt a habaráshoz
- só
- bors
- olaj
- 20 dkg kolozsvári vagy füstölt szalonna
Elkészítése:
A zöldségeket a pró darabokra vágjuk és kis olajon párolni kezdjük, ha levet eresztettek rátesszük a kicsontozott, összevágott húst és sózzuk, borsozzuk.
Jól összekeverjük és mikor félig megpuhult beletesszük a szalonna darabokat, majd lassú tűzön puhára főzzük. Végül behabarjuk és összeforraljuk. Még melegen sült krumplival, rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
