Elkészítése
Hozzávalók:
- 22 dkg kukoricadara
- 5 dkg vaj
- só
- bors ízlés szerint
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg csirkemellfilé
- 3 kaliforniai paprika-piros-sárga-zöld
- 5 koktél paradicsom
- 30 dkg gomba
- 2 ek olaj
- só
- bors
- kakukkfű ízlés szerint
Elkészítése:
A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőforráson, folyamatos keverés mellett puhára főzzük, krémesre keverjük a vajjal, hozzáadjuk a borsot.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd az apróra vágott csirkemellet átsütjük, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Fűszerezzük, összesütjük.
A meleg polentát sütőformába terítjük, ráhalmozzuk a zöldségeket, és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

