Elkészítése
Előkészítés
A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és kevés olajon félig megsütjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
A mirelit zöldségeket vajon megpároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük, a tejfölt félretesszük a tetejére.
Összeállítás
A tepsi aljára egy réteg burgonyát teszünk. Erre szorosan egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, majd befedjük a párolt zöldségekkel. Újabb réteg burgonya következik, amit a tetején egyenletesen megkenünk tejföllel, végül megszórjuk reszelt sajttal.
Sütés
A rakott sertésszeletet előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Forrón tálaljuk.
Tipp
Ha még szaftosabb ételt szeretnénk, a rétegezés közben a tejföl egy részét a zöldségek fölé is kenhetjük. A sajt tetejére szórhatunk egy kevés füstölt sajtot is, amely különleges ízt ad a rakott húsnak.
