Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges rizottó parmezánnal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 liter zöldség alaplé
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröhagyma (aprított )
  • 3 nagy szál sárgarépa (kockázott)
  • 1 db cukkini (kockázott )
  • 500 g arborio rizs
  • 1 csomó újhagyma (karikázva)
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott)
  • só
  • reszelt parmezán

Elkészítése

Az alaplevet felforraljuk, és forrón tartjuk a főzés során. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a zsiradékot, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sárgarépát és a cukkinit. Megsózzuk, és közepes lángon 3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett további 2 percig pirítjuk. Ezután egy merőkanálnyi forró alaplevet öntünk hozzá, és kevergetve főzzük, amíg a rizs fel nem szívja. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg az összes alaplevet el nem használjuk, és a rizs megpuhul.

Amikor a rizs kellően puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a karikázott újhagymát, majd további 5 percig főzzük.

Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal. Ez a mennyiség 4-5 adaghoz elegendő.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldseges-rizotto-parmezannal/