Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rizses húsok

Zöldséges rizses hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 db közepes nagyságú karalábé 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss 3 dl hosszú szemű rizs 1 nagy fej vörös hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál házi vegeta só, bors Elkészítése: A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.05.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db közepes nagyságú karalábé
  • 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss
  • 3 dl hosszú szemű rizs
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál házi vegeta
  • só, bors


Elkészítése:

A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst jól elkeverjük és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk, hogy a hús kiengedje saját levét.

Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal és vegetával. Pár perc múlva amikor a borsó már nem jeges szórjuk a borsó tetejére a rizst.

Öntsük fel a ragunkat annyi forró vízzel amennyi teljesen befedi a ragut plusz még 1dl forró vízzel.

Számoljunk avval a folyadék mennyiséggel is ami már ragun van. Fedő nélkül kis lángon főzzük el a folyadék három negyed részét.

Ne kevergessük közben mert a végeredmény ragacsos rizses ragu lesz.

Amikor elfőtte a folyadék három negyedét takarjuk a főzőedényünket egy fedővel amit tekerjünk alufóliába. (így légmentes marad bent a gőz az edényben és párolódik meg a rizs)

Zárjuk el alatta tüzet hagyjuk 20-25 percig a gőzben teljesen megpuhulni a rizsszemeket

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is