Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (liba, kacsa)
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 50 dkg gomba
- 2 paradicsom
- 2 kápia paprika
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 bögre rizs
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A pulykacombot kicsontozzuk, majd felkockázzuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron megdinszteljük, majd a hússal együtt fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felaprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, beleöntjük a rizst. Megszórjuk a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük 3 bögre vízzel, és sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt, a rizs puhulásáig főzzük.