Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g sertés hús
- 4 burgonya
- 150 g zöldborsó
- 150 g zöldbab
- 2 fej vöröshagyma
- 1 mk curry por
- 3 mk pirospaprika
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- tejföl
Elkészítése:
A húst öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és adjuk hozzá a kockákra vágott vöröshagymát. Ha forr, szedjük le a habját, és adjuk hozzá a pirospaprikát, a curry port, sózzuk és borsozzuk. Mikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a zöldborsót, a zöldbabot. és készre főzzük.
Ekkor elkészítjük a rántást. Felhevítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük vízzel, és a pörkölthöz adjuk.
Végül elkészítjük a nokedlit. A lisztet 1 tojással, sóval és vízzel közepesen lágy tésztává keverjük.
Forrásban levő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ezzel a nokedlivel és tejföllel tálaljuk a pörköltet.

