Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • pár darab savanyú káposzta levél
  • 1 kis pohár tejföl
  • só
  • bors
  • 25 dkg széles metélt
  • 0,5 doboz kukorica
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj

A tál kikenéséhez

  • vaj

A szóráshoz

  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A tésztát forró, sós, lobogó vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, leszűrjük és egy tálban félretesszük a felhasználásig.

A gépsonkát kisebb darabokra vágjuk. Vajon a zöldségféléket és a gépsonkát megpároljuk, borssal, sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd kevergetve készre sütjük. Ezt összekeverjük a tésztával és a tejföllel.

Egy hőálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, káposztalevelekkel kibéleljük, és beleöntjük a zöldséges tésztát. A tetejét lekenjük egy kevés tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és 220 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zoldseges-teszta-2/