Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsemlemorzsás betyár gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • 1 csomag spagetti tészta
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg gomba
  • só
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
Zsemlemorzsás betyár gombóc

Elkészítése

A húshoz hozzáadjuk a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, valamint a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle.

A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd beletesszük a gombócokat, és fedő alatt 20 percig pároljuk. 20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított gombát, majd pár percig tovább pároljuk.

A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, és behabarjuk vele a gombás-gombócos ételt. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Tésztával tálaljuk a gombócokat.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/zsemlemorzsas-betyar-gomboc/