Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Élet a bejglin túl: 7 szuper kelt tésztás sütemény

Imádunk mindent ami kelt tésztából készül! :)
Beküldte: 2015.12.20.

1. Almás csavar

csavar

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 50 dkg liszt
  2. 1 csapott kk só
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 2,5 dl tej
  5. 4 ek cukor
  6. 1 tojás
  7. 10 dkg margarin

Töltelékhez:

  1. 5 nagyobb alma
  2. 3 púpos ek cukor
  3. 1 tk fahéj
  4. 2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

Tetejére:

  1. 1 tojás
  2. 1 tk tej

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

2. Mákos kalács

makos

Hozzávalók:
Tészta:

  1. 1/2 l tej
  2. 10 dkg zsír
  3. 5 dkg élesztő
  4. 2 ek cukor
  5. 80 dkg finomliszt

Töltelék:

  1. 40 dkg darált mák
  2. 20 dkg cukor
  3. 2 dl tej
  4. 1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
  5. meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)

Kenéshez:

  1. 1 tojás sárgája
  2. kb 0,5 dl tej

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

[wp_ad_camp_5]

3. Fahéjas csillagkalács

cisllag

Hozzávalók:
24cm-es tortaformához

Tészta:

  1. 35 dkg liszt
  2. 2 dkg élesztő
  3. 3 dkg cukor
  4. 1,5 dl langyos tej
  5. csipet só
  6. 1 tojás
  7. 1 ek olaj
  8. 3 dkg puha vaj

Töltelék:

  1. 3 ek porcukor
  2. 0,5 ek őrölt fahéj
  3. 0,5 csomag vaníliás cukor

Lehet kakaósan is:

  1. 3 ek porcukor
  2. 2 ek kakaópor

Kenéshez:

  1. 1,5 ek olaj

Tetejére:

  1. 1 tojás

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

4. Csokis kalács

csokiskalacs

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 60 dkg liszt
  2. 50 g élesztő
  3. 6 dkg cukor
  4. pici só
  5. 3 ek olaj
  6. 4 dl tej
  7. 3 tojássárgája

Töltelékhez:

  1. 25 dkg margarin
  2. 20 dkg cukor
  3. 3 ek kakaópor

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

5. Vaníliás rózsacsokor kalács

rozs

Hozzávalók:
Tésztához:

  1. 50 dkg liszt
  2. 0,5 kk só
  3. 2,5 dl tej
  4. 2,5 dkg friss élesztő
  5. 2 ek cukor
  6. 1 tasak vaníliás cukor
  7. 1 kisebb tojás
  8. 1 csapott ek méz
  9. 2 ek margarin olvasztva

Továbbá:

  1. 1 kisebb tojás a lekenéshez
  2. 1 ek tej a lekenéshez sütés után
  3. 1 púpos ek porcukor
  4. 1 tasak vaníliás cukor

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

[wp_ad_camp_5]

6. Karamellás almás kelt csigák

karamellás

Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:

  1. 40 dkg sima liszt
  2. 2 db tojássárgája
  3. 8 dkg cukor
  4. 1,5 -2 dl tej
  5. 5 dkg vaj
  6. 2 dkg élesztő
  7. 1 csipet só

A fahéjas almatöltelékhez:

  1. 2 db közepes alma
  2. 3 dkg cukor
  3. 3 dkg mazsola
  4. 3 dkg vaj
  5. 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

A karamell bevonathoz:

  1. 5 dkg cukor
  2. 4,5 dkg vaj
  3. 0,5 dl tejszín
  4. 1 teáskanál vanília kivonat
  5. 1 csipet szódabikarbóna

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

7. Kakaós fantan

fantan

Hozzávalók:

Tésztához:

  1. 50 dkg liszt
  2. 2 dkg friss élesztő
  3. 2 dl langyos tej
  4. 5 dkg cukor
  5. 1/2 kk só
  6. 5 dkg vaj
  7. 1 db egész tojás

Kenéshez:

  1. 3 ek cukrozott kakaópor
  2. 1 kk fahéj
  3. 3 dkg vaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Beküldte: 2015.12.20.