Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Zöldséges ételek

Babkrémmel töltött gombafejek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 db gomba A töltelékhez: 20 dkg főtt bab 1 tojás néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle 1 ek (házi) darált paprika 10 dkg kenőmájas őrölt bors petrezselyemzöld A mártogatóhoz: 2 dl tejföl 1 ek mustár só őrölt bors petrezselyemzöld 2 szál karikára vágott újhagyma Elkészítése: A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 db gomba

A töltelékhez:

  • 20 dkg főtt bab
  • 1 tojás
  • néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
  • 1 ek (házi) darált paprika
  • 10 dkg kenőmájas
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld

A mártogatóhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 szál karikára vágott újhagyma


Elkészítése:

A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.

A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.

Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.

A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is