Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babkrémmel töltött gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 db gomba

A töltelékhez:

  • 20 dkg főtt bab
  • 1 tojás
  • néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
  • 1 ek (házi) darált paprika
  • 10 dkg kenőmájas
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld

A mártogatóhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • só
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 szál karikára vágott újhagyma


Elkészítése:

A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.

A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.

Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.

A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/babkremmel-toltott-gombafejek/